Британският принц Чарлз е водил кампания за поправки в споразумения за климатичните

...
Британският принц Чарлз е водил кампания за поправки в споразумения за климатичните
Коментари Харесай

Принц Чарлз също е имал офшорни финансови интереси

Британският принц  Чарлз  е водил акция за ремонти в съглашения за климатичните промени без да разкрие, че частният му бизнес има офшорни финансови ползи при триумф на тази акция, демонстрират документи от така наречен „ Парадайз пейпърс “.

Според документите Херцогството на Корнуол, което се разпорежда със средствата на принца, през 2007 година скрито е закупило дялове на стойност 113 500 $ в компания в Бермуда, която може да има изгоди от промени в климатичните съглашения.

От Херцогството на Корнуол обявиха, че принц Чарлз не е директно забъркан в вложенията. Говорител на Уелския принц уточни, че той е добре прочут с акцията му против световното стопляне и поддръжката му за по този начин наречените „ пазари на въглеродни излъчвания “.

Говорителят добави, че принц Чарлз може да прави всевъзможни оферти по въпроси, които надълбоко го вълнуват, като климатичните промени, само че останалите би трябвало да вземат решение дали да ги одобряват. Сър  Алистър Греъм , някогашен ръководител на парламентарната Комисията за стандарти в публичния живот обаче съобщи, че дейностите на принц Чарлз са характерен образец за спор на ползи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР